Christmas-Tech

IMG_5517

 

Christmas-Tech  –  cum să aduci tradiția Crăciunului în era tehnologiei

Scriu această scrisoare din perspectiva funcției de Spiriduș Șef, adică director peste cei care construiesc, asamblează, împachetează, trimit și livrează personal cadouri de Crăciun, dar și din postura de subaltern-șef al lui Moș Crăciun 🙂 . Mai scriu și cu gândul că mulți copii intră pe site-ul nostru, chiar dacă noi ne adresăm părinților sau organizatorilor (știți voi de ce). Scriu pe puncte, că suntem în 2019 și greu mai citește cineva texte lungi și fără structură vizuală. Așadar:

  • De 22 de ani reușim să îl aducem pe Moș Crăciun, cel adevărat, cu barbă naturală, ochi albaștri, roșu în obraji și rotofei ca în reclame, la voi în case, la grădinițe și la firme sau oriunde origanizați petreceri de Crăciun.
  • Din 2006 și până în 2017, pentru 11 ani consecutiv, l-am adus pe Moș Crăciun în sanie trasă de reni adevărați! Fotografiile de pe site sunt adevărate și îi arată pe toți renii noștri care au zburat cu sania Moșului, în frunte cu Rudolf! Mulți dintre voi i-ați cunoscut și cu siguranță păstrați amintiri frumoase de la întâlnirile cu renii. Ne mândrim că am reușit să facem acest serviciu în premieră pentru România și la standarde de siguranță și grijă față de animale foarte ridicate.
  • De anul trecut, Moș Crăciun a hotărât să îmbine tradiția cu tehnologia și mai ales cu respectul față de mediul natural și cu protejarea animalelor, în special a renilor. Sigur că renii lenevesc acum în Laponia timp de 12 luni pe an, nu doar 11, ca până acum, iar noi, spiridușii avem mult mai mult de lucru. Dar asta e altă poveste de care Moșul nici nu vrea să audă 🙂 !

Iată ce am schimbat și ce am păstrat, din programul nostru obișnuit:

  • Rudolf a fost înlocuit cu Robo-Rudolf! Un ren robotizat, animatronic, care își mișcă gura și capul, respiră și scoate sunete! A fost gândit în laboratoarele noastre din Laponia și asamblat, firește, de către frații-spiriduși chinezi. Anul trecut, l-am folosit pentru prima dată și suntem foarte mulțumiți de câți reni-putere dezvoltă, mai ales că sania e din ce în ce mai grea!
  • Sania lui Moș Crăciun a rămas neschimbată. E roșie, încăpătoare și are multe vize de trecere prin toate țările prin care a călătorit.
  • Ca noutate și premieră pentru România, reușim să facem transmisie “live” din sania lui Moș Crăciun, chiar când aceasta aterizează la locul petrecerii! Cum reușim acest lucru? Bineînțeles cu ajutorul tehnologiei, iar pentru curioși, cu ajutorul dronelor și a spiridușului IT-ist.
  • Spiridușii au mai crescut cu 0,5 cm, față de cum îi știați, dar numai de la noile cizme, comandate de Crăciuniță. Acum se pot lăuda cu înălțimea record de 1,25 m!
  • Iarăși o noutate: înainte ca Moș Crăciun să ajungă la spectacol, spiridușii-cercetători pregătesc un sciece-show pentru cei mici! Invitat special e spiridușul “Profesorul-Trasnit”, care se joacă de-a știința cu toți copiii de la petrecere, timp de 45 de minute!
  • Ajutoarele lui Moș Crăciun rămân neschimbate. Vor veni zâne și pirați, DJ cu muzică de Crăciun, fotograf, cor de colindători și doamna Crăciun, în persoană!

Cu gândul la un Crăciun eco-tech-fericit,

Spiridușul Șef